Hoppa till verktygsfältet

Tjänster för studerande vid SAMK Vittis (Huittinen) erbjudas vid SHVS serviceställen

Från och med 27.9.2024 kommer studerandehälsovårdens tjänster inom oral hälsa att erbjudas vid SHVS egna serviceställen för studerande vid SAMK Kuninkainen campus, ett så kallat digicampus, i Vittis (Huittinen). Tjänsterna inom allmän och mental hälsa flyttades från Vittis till SHVS egna serviceställen år 2023. Det finns omkring 600 studerande vid SAMK i Vittis, men av dessa har färre än 10 studerande per år använt tjänster inom oral hälsa i Vittis. De övriga studerandena har besökt SHVS egna serviceställen på andra orter.

Fram tills nu har högskolestuderande på orten erbjudits tjänster inom oral hälsa av Oral Huittinen, som kommer att slutföra alla eventuella pågående behandlingscykler. De studerande kan kontakta SHVS på samma sätt som tidigare via den riksomfattande webbtjänsten Self eller telefontjänsten.

“Ändringen görs eftersom SAMK Kuninkainen campus i Vittis är ett så kallat digicampus, vilket innebär att de studerande inte studerar på ort och ställe i Vittis. Därmed har de studerande använt SHVS tjänster i Vittis i ytterst liten utsträckning och i stället besökt SHVS egna serviceställen på andra orter. De studerande vid Kuninkainen campus kan i fortsättningen besöka en fysisk mottagning för oral hälsa vid SHVS egna serviceställen. Vi har sammanlagt 14 sådana runtom i landet,” säger regiondirektör Piia Niemi.

FPA, som ansvarar för ordnandet av studerandehälsovård för högskolestuderande, har godkänt SHVS ändringar i servicenätverket för år 2024.