Hoppa till verktygsfältet

THL har publicerat de första resultaten från hälsoundersökningen av högskolestuderande: försörjningssvårigheterna har ökat

Publiceringen av resultaten från hälsoundersökningen av högskolestuderande har inletts. THL publicerade den 1 oktober indikatorresultaten från avsnittet ”Levnadsförhållanden” i undersökningen. Enligt resultaten har försörjningssvårigheterna ökat bland högskolestuderande under de tre senaste åren. Största delen av högskolestuderandena upplever dock att vardagslivet är tryggt.

Undersökningsresultaten gällande utkomst har publicerats på THL:s webbplats (thl.fi).

På THL:s webbplats finns också två rapporter om fenomen [på finska]:

Hälso- och välfärdsundersökningen av högskolestuderande, som genomförs av THL, ger en mångsidig bild av studerandes hälsa, välfärd, studieförmåga och hälsovårdstjänster samt om förändringar i dessa. Undersökningen genomfördes våren 2024. I den deltog 3 600 studerande i åldern 18–34 år från högskolor runtom i Finland.

Hälso- och välfärdsundersökningen av högskolestuderande (KOTT) – THL

Fler resultat och delrapporter från undersökningen om bland annat hälsa, psykisk hälsa och studerandehälsovård kommer under hösten. SHVS delar dem också på sina kommunikationskanaler.

Resultaten om levnadsvanor publiceras under den nationella nätverksdagen

THL och SHVS ordnar i samarbete angående resultaten av KOTT-undersökningen Valtakunnallinen verkostopäivä korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista muuttuvassa maailmassa (Nationell nätverksdag om högskolestuderandes välbefinnande i en föränderlig värld) 25.11.2024. Under evenemanget presenteras undersökningsresultaten om motion, sömn och övervikt hos studerande. Nätverksdagen ordnas på finska.

Evenemanget är avsett för alla som arbetar inom välbefinnande hos studerande och anmälan till evenemanget är öppen.

Det är också möjligt att delta i evenemanget på distans. Mer information om programmet och tidtabellen finns på evenemangssidan.