Hoppa till verktygsfältet
Tyvärr är vår bedömning av vårdbehovet överbelastad, och en del av serviceformulären i webbtjänsten Self är tillfälligt otillgängliga. Om formuläret du behöver är ur bruk, ber vi dig att kontakta oss per telefon. Vi beklagar eventuella besvär.

Se information om vaccination mot influensa vid SHVS

Vaccineringarna mot influensa (2024–2025) startar vid SHVS huvudsakligen i november. Högskolestuderande inom social- och hälsovårdsbranschen samt högskoletuderande som hör till någon riskgrupp får vaccinet gratis via SHVS.

Vaccineringarna arrangeras på olika sätt på olika orter. Vid en del serviceställen behöver den studerande boka en personlig vaccinationstid. På vissa orter ordnas vaccinationsevenemang utan tidsbokning. Du kan nu kolla din orts anvisningar på vår hemsida:

Om vaccinationen sker på din studieort med tidsbokning, bokas tiden i webbtjänsten Self enligt följande:

  • Om du är högskolestuderande inom social- och hälsovårdsbranschen, får du ett tidsbeställningstillstånd i webbtjänsten Self under vecka 43.
  • Om du hör till en riskgrupp, kontakta SHVS genom att fylla i ett formulär i webbtjänsten Self. Formuläret hittas i Self under vecka 43.
  • Om du söker dig till en samarbetspartners serviceställe för att bli vaccinerad, kontakta SHVS genom att fylla i ett formulär i webbtjänsten Self. Formuläret hittas i Self under vecka 43.
  • Om du inte är en studerande inom social- och hälsovårdsbranschen och inte heller hör till en riskgrupp men ändå skulle vilja få influensavaccinet, kan du be om en vaccinationstid och ett recept från SHVS och skaffa vaccinet på egen bekostnad. Kontakta i så fall SHVS genom att fylla i ett formulär i webbtjänsten Self. Formuläret hittas i Self under vecka 43.

Du kan se mer detaljerade instruktioner här.

Tre studenter på campus.