Siirry sisältöön

THL julkaisi korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen ensituloksia: toimeentulovaikeudet lisääntyneet

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (KOTT) tulosjulkistus on alkanut. THL julkaisi 1.10. KOTT-tutkimuksen elinolot-osion indikaattoritulokset. Tulosten perusteella korkeakouluopiskelijoiden toimeentulovaikeudet ovat lisääntyneet viimeisten kolmen vuoden aikana. Suurin osa korkeakouluopiskelijoista kokee päivittäisen elämänsä kuitenkin hyvin turvalliseksi.

THL:n tulostiedote on julkaistu THL:n verkkosivuilla (thl.fi).

Lisäksi THL:n verkkosivuilta löytyy kaksi ilmiöraporttia:

THL:n toteuttama Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa monipuolista tietoa opiskelijoiden terveydestä, hyvinvoinnista, opiskelukyvystä ja terveyspalveluista sekä niissä tapahtuvista muutoksista. Tutkimus toteutettiin keväällä 2024. Siihen osallistui 3 600 18–34-vuotiasta opiskelijaa korkeakouluista ympäri Suomen.

Lisätietoa KOTT-tutkimuksesta THL:n verkkosivuilla (thl.fi)

Lisää tuloksia ja tutkimuksen osaraportteja mm. terveydestä, mielenterveydestä ja opiskeluterveydenhuollosta on luvassa myöhemmin syksyn aikana. YTHS jakaa niitä myös omissa viestintäkanavissaan.

Valtakunnallisessa verkostopäivässä julkaistaan elintapatulokset

THL ja YTHS järjestävät yhteistyössä KOTT-tutkimuksen tuloksiin liittyen ”Valtakunnallisen verkostopäivän korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista muuttuvassa maailmassa” 25.11.2024. Tilaisuudessa esitellään tutkimuksen tulokset opiskelijoiden liikkumiseen, uneen ja ylipainoon liittyen.

Tapahtuma on avoin kaikille opiskeluhyvinvoinnin parissa toimiville ja tapahtumaan ilmoittautuminen on avattu THL:n tapahtumakalenterissa (thl.fi).

Tapahtumaan voi osallistua myös etänä. Tarkempi ohjelmakuvaus ja aikataulu löytyvät tapahtumasivulta.