Siirry sisältöön
Etsitkö tietoa influenssarokotuksista YTHS:llä? Katso paikkakuntakohtaiset tiedot täältä.

Mikä on riittävän hyvää syömistä?

Oletko pohtinut suhdettasi ruokaan tai ylipäätään, mitä on hyvä syöminen? Syöminenhän on yksi hyvinvoinnin, terveyden ja jaksamisen kulmakivistä. Kun syöt hyvin, lisäät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja jaksat opiskella täysipainoisesti.

opiskelijat ravintolassa

Nykykulttuuri on vahvasti ruokailua rajoittava ja ajatus täydellisen ruokavalion tavoitteesta vääristää suhdetta syömiseen ja kehoon. Tosiasiassa on monta tapaa syödä terveellisesti ja terveellinen ruokavalio pitää sisällään myös herkuttelut ja joustavuuden, ruokailon ja nautinnot.

Näin korona-aikana napostelukin saattaa lisääntyä kotoilun ja liikuntaharrastusten peruuntumisten myötä. Se voi luonnollisesti mietityttää, mutta ei hätää, sillä YTHS haluaa nyt auttaa sinua vertaistukiryhmien ja webinaarin keinoin.

Osallistu vertaistukiryhmään

Jos haluat parantaa ruokailutottumuksiasi, osallistu kuusi viikkoa kestävään vertaistukiryhmään. Saat sen avulla käytännönläheisiä neuvoja ruokailurytmisi ja -tottumustesi tarkasteluun ja tueksi. Ryhmässä keskitytään olemassa olevan hyvän lisäämiseen, opiskelijan omien vahvuuksien löytämiseen ja kannustamiseen. Yhteensä 75 nopeinta ehtii mukaan!

Ateriakuviin pohjautuva sähköinen ruokapäiväkirja MealLogger on helppo tapa tarkastella omia ruokailutottumuksia, ja vertaistukiryhmissä hyödynnetään MealLogger-ruokapäiväkirjaa.

Hyvinvointimatkasi starttaa webinaarilla 1.2.!

Kokonaisvaltaista hyvinvointia käsittelevät vertaistukiryhmät starttaavat YTHS:n Riittävän hyvä syöminen -webinaarilla 1.2.2021 klo 15.00, joka johdattaa aiheeseen. Webinaarin luennoitsijana on julkisuudestakin tuttu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija ja lyhytterapeutti Anette Palssa, www.anettepalssa.fi  

Webinaari sisältää pienryhmätyöskentelyä, ja webinaari toteutetaan Teams-sovelluksella.

Mutta huomaathan, että ilmoittautuminen näihin vertaistukiryhmiin ja webinaariin on jo päättynyt. Voit silti tutustua terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmiin. Ne toimivat verkossa ympäri vuoden!