YTHS:n terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2019 – 2020 on ravitsemus. Tavoitteemme on mm. parantaa opiskelijaruokailun edellytyksiä, tuottaa tietoa ravitsemuksen vaikutuksista hyvinvointiin ja opiskelukykyyn sekä tarjota välineitä omien ruokailutottumusten tarkasteluun ja muuttamiseen.
Keskiviikkona 19.8.2020 järjestettävä Mielikuvia ruuasta –webinaari on osa terveyden edistämisen teemavuosien ohjelmaa.
Kaikille avoin webinaari streemataan osallistujille suorana verkkolähetyksenä. Ilmoittaudu mukaan 13.8.2020 mennessä. Saat tarkemmat tiedot ja linkin verkkolähetykseen sähköpostitse muutamaan päivää ennen tilaisuutta.
Mielikuvia ruuasta – miten ympäristö ja tottumukset vaikuttavat hyvään syömiseen?
keskiviikkona 19.8.2020 klo 8.30-11.30
OHJELMA
8.30 Tervetuloa! / Johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi, YTHS
8.40 Korkeakouluopiskelijoiden ravitsemussuositukset / Suunnittelija Sari Miettunen, Kela
9.00 Tuuppaus työvälineenä hyvän ravitsemuksen edistämiseen opiskelijayhteisössä / Tutkija, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Eeva Rantala
9.45 Taukojumppaa tarjolla
10.00 Käyttäytymisanalyysi välineenä ymmärtää ja muuttaa syömiskäyttäytymistä / Sosiaalipsykologi, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti, tietokirjailija Emilia Kujala
10.45 Opiskelijat kertovat: Miksi opiskelijaruokaloissa syödään, miksi ei? / Sosiaalipolitiikan asiantuntija Touko Niinimäki SYL ja Hyvinvointipolitiikan asiantuntija Hannele Kirveskoski, SAMOK
11.05 Terveyden edistämisen teema YTHS:n toiminnassa / Opiskeluyhteisötyön päällikkö Riitta Salomäki ja terveydenhoitaja Jonna Kekäläinen, YTHS
11.30 Kiitos aamupäivästä!