Siirry sisältöön
Hoidontarpeen arviointimme on valitettavasti ruuhkautunut, ja Self-verkkopalvelun asiointilomakkeet ovat osittain pois käytöstä. Jos et pääse käyttämään tarvitsemaasi lomaketta, pyydämme ottamaan yhteyttä puhelimitse. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Vaikuta korkeakouluopetukseen ja ohjaukseen! Opiskelukykypäivän webinaari 14.11.2024

Jos opinnot tökkivät, siitä ei tarvitse yrittää selvitä yksin. Tänä vuonna opiskelukykypäivän YTHS-webinaari Yhdessä parempi – vaikuta ohjaukseen ja opetukseen keskittyy siihen, millainen opetus ja ohjaus tukee opinnoissa edistymistä ja millä lailla voit itse korkeakouluopiskelijana vaikuttaa opetuksen laatuun. Kerromme myös siitä, kuinka toimia, jos opintosi hidastuvat terveydellisistä syistä.

Valokuvassa kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä. Heillä on muistilehtiöt, kynät ja kahvikuppi pöydällä edessään. Heidän takanaan on ikkuna, josta tulee valoa, ja vihreä ikkunaverho. Pöydän reunalla on viherkasvi. Ikkunassa on vaaleanvhreä verho. Kuvassa on myös tekstimuodossa sellaista tietoa tapahtumasta, mikä käy ilmi artikkelin tekstistä.

Laadukas opetus ja ohjaus on joukkuelaji

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, ja opiskelijalla on oma vastuunsa sen ylläpitämisessä. Hyvä opiskelukyky rakentuu kuitenkin yhteistyössä opiskelijan, korkeakoulun, opiskelijajärjestöjen ja opiskeluterveydenhuollon kesken.

Webinaarissamme HAMK:in tutkijayliopettaja Viivi Virtanen avaakin opiskelijan roolia ja mahdollisuuksia hyvän opetustilanteen luomisessa. SAMOK:in Linda Vallenius kertoo esimerkkien kautta, miten opiskelijajärjestöt voivat olla apuna, kun yhteistyö opiskelijan ja opettajan välillä on hankalaa. Jos taas opiskelijan on vaikea selvitä opinnoista esimerkiksi terveydellisten syiden takia, voi ratkaisu löytyä opiskeluterveysneuvottelusta. Omassa osiossaan YTHS:n asiantuntijat esittelevät, millaisiin tilanteisiin neuvottelu sopii ja kuinka opiskelija hyötyy siitä parhaiten.


Webinaarin ohjelma ja tietoa tilaisuudesta

Webinaari on suomenkielinen ja se järjestetään Teamsissä. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Halutessasi voit ilmoittautumisen yhteydessä kertoa kokemuksistasi siitä, millainen opetus tai ohjaus on auttanut sinua edistämään opintojasi.

Verkkotapahtuma on suunnattu ensisijaisesti opiskelijoille. Siitä voivat hyötyä myös heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset, joita opiskelukyvyn tukeminen opetuksen ja ohjauksen näkökulmasta kiinnostaa. Tutustu jo ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Yhdessä parempi – vaikuta opetukseen ja ohjaukseen

Torstai 14.11.2024
Klo 14–15

14.00 Webinaarin avaus: opiskelukyky on opiskelijan työkykyä​
Priska Autioniemi, opiskeluyhteisötyön vastaava psykologi, YTHS​

14.05 Innostava opetus ja ohjaus syntyy vuorovaikutuksessa
Viivi Virtanen, tutkijayliopettaja, Hämeenlinnan ammattikorkeakoulu

14.25 Pohdi itse: Mitä olet tehnyt silloin kun on tullut hankaluuksia opintojen kanssa?​

14.30 Tauko

14.35 Opiskelijajärjestöt opetuksen ja ohjauksen tukena
Linda Vallenius
, Suomen opiskelijakuntien liitto​

14.50 Muista opiskeluterveysneuvottelu, kun terveys hidastaa opintoja
Jonna Kekäläinen, opiskeluyhteisötyön asiantuntija, YTHS​

 15.00 Webinaari päättyy

Ilmoittautuminen


Opiskelukykypäivä järjestetään nyt neljännen kerran. Tervetuloa!