Hoppa till verktygsfältet
Tyvärr är vår bedömning av vårdbehovet överbelastad. För att minska belastningen betjänar vår riksomfattande servicenummer för allmän och mental hälsa undantagsvis på onsdag den 25.9. och på torsdag den 26.9. kl. 8–13 och på fredag den 27.9. kl. 8–12. Dessutom är en del av serviceformulären i webbtjänsten Self tillfälligt otillgängliga. Vi beklagar eventuella besvär.

Influensavaccinationer vid SHVS planeras till slutet av året

Influensavaccinationer vid SHVS planeras till slutet av året. Vanligtvis har vaccinationer börjat i november. Vi kan berätta mer exakta tider och ortsspecifika instruktioner när vi vet när SHVS kommer att få vaccinerna. Studerande inom social- och hälsovårdsbranschen samt studerande som hör till någon riskgrupp kan få vaccinet gratis via SHVS.

Det är ännu inte möjligt att boka en tid för influensavaccination. Vi kommer att publicera information om tidsbokning och om olika praktiska arrangemang på vår webbplats under oktober. Tyvärr kan förfrågningar om influensavaccinationer inte besvaras i förväg per telefon!

Tre studenter på campus.

SHVS:s uppgift är i första hand att ta hand om social- och hälsovårdsstuderandes influensavaccinationer. En person som tillhör en riskgrupp kan hämta sitt vaccin också från den offentliga sektorn. Observera vänligen att om du tillhör en riskgrupp och vill få både influensavaccination och coronavaccination samtidigt ska du kontakta ditt eget välfärdsområde. Du kan inte få en coronavaccination från SHVS.

Om du inte är en studerande inom social- och hälsovårdsbranschen och inte heller hör till riskgrupperna men ändå skulle vilja få influensavaccinet kan du be om ett recept från SHVS när influensavaccinationerna börjar. I så fall köper du influensavaccinet på apoteket på egen bekostnad.

Högskolestuderande kan få influensavaccinet på sin studieort, antingen vid SHVS eget serviceställe eller vid en samarbetspartners serviceställe. Observera att det är möjligt att bli vaccinerad vid alla SHVS egna serviceställen, men vid samarbetspartnernas serviceställen vaccineras endast högskolestuderande som studerar på orten i fråga.