Siirry sisältöön
Hoidontarpeen arviointimme on valitettavasti ruuhkautunut. Ruuhkan purkamiseksi valtakunnallinen yleis- ja mielenterveyden puhelinpalvelumme palvelee poikkeuksellisesti keskiviikkona 25.9. ja torstaina 26.9. klo 8–13 ja perjantaina 27.9. klo 8–12. Lisäksi Self-verkkopalvelun asiointilomakkeet ovat osittain pois käytöstä. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Influenssarokotukset ajoittuvat YTHS:llä loppuvuoteen

Influenssarokotukset ajoittuvat YTHS:llä loppuvuoteen. Yleensä rokotukset on päästy aloittamaan marraskuussa. Tarkemmat ajankohdat ja paikkakuntakohtaiset ohjeet rokotuksiin hakeutumiseen voimme kertoa sitten, kun tiedämme, milloin YTHS saa rokotteet käyttöönsä. Maksuttoman rokotteen voivat saada sote-alojen korkeakouluopiskelijat sekä influenssan riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat.

Influenssarokotusaikaa ei ole vielä toistaiseksi mahdollista varata. Julkaisemme ajanvarausohjeet rokotuksiin ja tiedot rokotusten käytännön järjestelyistä verkkosivuillamme lokakuun aikana. Ennakkokyselyihin influenssarokotuksista emme valitettavasti voi vastata puhelimitse!

Kolme opiskelijaa kampuksella.

YTHS:n ensisijainen tehtävä on huolehtia sote-alan opiskelijoiden influenssarokotuksista. Riskiryhmiin kuuluva opiskelija voi hakea rokotteen myös julkisesta terveydenhuollosta. Huomioithan, että jos kuulut riskiryhmään ja haluat saada samalla kertaa sekä influenssarokotuksen että koronarokotuksen, sinun tulee ottaa yhteyttä omaan hyvinvointialueeseesi. YTHS ei jaa koronarokotuksia.

Jos et ole sote-alan opiskelija etkä kuulu riskiryhmiin mutta haluat influenssarokotteen, voit influenssarokotusten alkaessa pyytää YTHS:ltä reseptin. Silloin ostat influenssarokotteen apteekista omalla kustannuksellasi.

Opiskelijat voivat saada influenssarokotteen opiskelupaikkakunnallaan joko YTHS:n omassa palvelupisteessä tai kumppanin palvelupisteessä. Rokotus on mahdollista saada kaikissa YTHS:n omissa palvelupisteissä, mutta kumppaneiden palvelupisteissä rokotetaan vain kyseisillä paikkakunnilla opiskelevia korkeakouluopiskelijoita.