Siirry sisältöön
Jotta voit käyttää YTHS:n palveluita myös 1.8.2024 jälkeen, sinun tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi syyslukukaudelle korkeakoulussasi. Läsnäolotiedot päivittyvät YTHS:lle korkeakouluilta noin 1–3 arkipäivän kuluessa ilmoittautumisesta. Lue lisää

Mitä haluat kysyä niskakivusta, suun omahoidosta tai jaksamisesta?

Kuvassa sinisellä pohjalla käsi, jonka päällä leijuu piiretty vaaleanpunainen tietokone. Tietokoneen ruudulla on YTHS:n logo. Käden ja koneen päällä leijuu myös 3 kysymysmerkkiä. Oikealla on YTHS:n logo ja terveyden tietoiskujen päivämäärät ja aiheet syksyllä 2024, nämä tiedot löytyvät sivun tekstistä).

Miksi hammasvälejä täytyy puhdistaa? Voiko runsas tietokoneella opiskelu rasittaa niskaa? Milloin on syytä huolestua alakuloisesta olotilasta? YTHS:n terveyden tietoiskut alkavat kesätauon jälkeen.

Tietoiskujen aiheet ja ilmoittautuminen

Verkkotapaamistemme sarjassa vaihtuvat terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoiskut järjestetään kerran kuussa tiistaisin klo 12–12.45 Teamsin välityksellä.

Kevään 2024 tietoiskujen aiheena ovat niskakivut, suun omahoito, masennus ja ravitsemus. Tietoiskut ovat helppo tapa saada esittää sellaisia kysymyksiä, jotka liittyvät oman terveyden edistämiseen ja omahoitoon. Parhaimmillaan ne myös hälventävät ennakkokäsityksiä. Esimerkiksi keväällä 2024 järjestetyn viisaudenhampaat-aiheisen tietoiskun asiantuntijat saivat palautetta, että tietoiskun jälkeen hammastarkastus jännittää vähemmän.

Kysymysten esittäminen asiantuntijoille

Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä kunkin kuukauden tietoiskuaiheesta sekä ennen tapahtumaa että tilaisuuden aikana.

  • A. Tapahtuman ilmoittautumislomakkeen täytön yhteydessä voi jättää kysymyksen esiintyjille.
  • B. Nimettömän kysymyksen voi esittää myös Surveypal-verkkolomakkeen kautta.
  • C. Tilaisuuden aikana kysymykset esitetään Teamsin chatin kautta.

Tarkat ohjeet kysymyksen jättämiseen löytyvät yksittäisten tapahtumien ilmoittautumislinkeistä alta.

Terveyden tietoiskut – aiheet syksyllä 2024

Syksyn 2024 tapaamisten päivämäärät on koottu alle. Voit ilmoittautua tilaisuuksiin tältä sivulta avautuvien linkkien kautta. Tilaisuuksiin voi ilmoittautua aivan viime minuuteille saakka, mutta ennakkokysymysten lähettäminen loppuu yleensä pari työpäivää aikaisemmin. Tarkemmat tiedot löydät linkkien takaa. Olet tervetullut kuulolle riippumatta siitä, oletko lähettänyt omaa kysymystäsi tilaisuuteen tai et.

17.9.2024    Niskakivut
Asiantuntijana fysioterapeutti Miia Puustinen.

8.10.2024     Suunterveyden omahoito
Asiantuntijoina alueylihammaslääkäri Henna Salmio ja syyhygienisti Pia Manninen. 

5.11.2024    Mieliala ja jaksamisen haasteet
Asiantuntijana psykologi Priska Autioniemi. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

10.12.2024   Ravitsemus
Asiantuntija ja tarkempi aihe varmistuu myöhemmin, jolloin avaamme myös ilmoittautumisen.