Siirry sisältöön
Jotta voit käyttää YTHS:n palveluita myös 1.8.2024 jälkeen, sinun tulee olla ilmoittautunut läsnä olevaksi syyslukukaudelle korkeakoulussasi. Läsnäolotiedot päivittyvät YTHS:lle korkeakouluilta noin 1–3 arkipäivän kuluessa ilmoittautumisesta. Lue lisää

SAMK Huittisten kaikki opiskeluterveydenhuollon palvelut YTHS:n palvelupisteistä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Kuninkaisten ns. digikampuksen opiskeluterveyden suunterveyden palvelut tarjotaan YTHS:n omista palvelupisteistä 27.9.2024 alkaen. Yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyivät Huittisista YTHS:n omiin palvelupisteisiin vuonna 2023. Huittisissa on noin 600 oppilaitoksen opiskelijaa, joista vuosittain alle 10 on käyttänyt suunterveyden palveluita Huittisissa. Muut opiskelijat ovat asioineet muilla paikkakunnilla YTHS:n omissa palvelupisteissä.

Suunterveyden palveluita on tarjottu Huittisissa paikkakunnan korkeakouluopiskelijoille Oralin toimesta. Oral Huittinen hoitaa loppuun mahdolliset keskeneräiset hoitojaksot. Yhteydenotto YTHS:n palveluihin säilyy ennallaan: opiskelija ottaa yhteyttä YTHS:ään valtakunnallisen Self-verkkopalvelun tai puhelinpalvelun avulla.

“Muutos tehdään, koska Huittisissa sijaitseva SAMK Kuninkaisten kampus on niin sanottu digikampus, eli opiskelijat eivät opiskele paikan päällä Huittisissa. Näin myös opiskelijoiden asiointi YTHS:n palveluissa Huittisissa on ollut erittäin vähäistä ja opiskelijat ovat sen sijaan asioineet YTHS:n omissa palvelupisteissä muilla paikkakunnilla. Kuninkaisten kampuksen opiskelijat voivat jatkossakin tulla suunterveyden lähivastaanotolle YTHS:n omiin palvelupisteisiin, joita meillä on 14 eri puolilla Suomea”, aluejohtaja Piia Niemi sanoo.

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutoksia vuodelle 2024.