YTHS:n suunterveys liittyy kansalliseen arkistoon
YTHS:n suunterveyden palvelut liittyvät kansalliseen arkistoon (Kanta-palveluihin) 21.12.2021.
YTHS:n suunterveyden palvelut liittyvät kansalliseen arkistoon (Kanta-palveluihin) 21.12.2021.
Seitsemän ainejärjestöä osallistui kilpailuun. Kilpailun voittajaksi arvottiin Oidipus ry, joka on psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Itä-Suomen yliopistossa.
YTHS:n palvelut ovat käytössäsi kevätlukukaudella, kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, joka alkaa 1.1.2022.
YTHS:n digitaaliset asiointi- ja etäpalvelut palvelevat arkisin normaalisti. Hoidontarpeen arvioinnin ja palveluohjauksen valtakunnallinen puhelinpalvelu palvelee ma-to klo 8.00‒15.00 ja pe klo 8.00‒14.00.
KOTT-tutkimuksen tulokset kertovat korona-ajan karuista vaikutuksista. Opiskelijoiden mielenterveyspalvelujen tarve on kasvanut ennakoimattoman paljon ja poikkeusolojen edelleen jatkuessa pitkän aikavälin vaikutuksia on vaikea arvioida.
Tuoreiden tutkimustulosten mukaan joka kolmas korkeakouluopiskelija kärsii ahdistuksen ja masennuksen oireista.
YTHS:n opiskelijaraadin ensimmäinen toimintavuosi antoi oppia ja ajatuksia toiminnan kehittämiseen. Raatilaisten työpanos oli vahva mm. Self-verkkopalvelun kehittämisessä ja uuden opiskeluterveysneuvottelu-oppaan viimeistelyssä.
YTHS:n valtakunnallisten palvelunumeroiden takaisinsoittojärjestelmä vaihtuu ja palvelun sisältö uudistuu. Järjestelmäuudistus parantaa puhelinpalvelua ja sujuvoittaa asiointia. Palvelunumerot ja -ajat säilyvät ennallaan. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön 10.-15.12.2021.
Olemme julkaisseet uuden digitaalisen ravitsemuspalvelun YTHS Ravitsemuksen. Palvelu tuo ulottuvillesi valmennuksia, podcasteja, artikkeleita ja muuta monipuolista sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta.
Chat-palveluja, mielenterveyden digiklinikka ja ensiapukursseja, yksinäisyystyötä
Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta annetun lain mukaiset opiskeluterveydenhuollon maksujen määrät vuodelle 2022 on vahvistettu. Maksuihin ei tule muutoksia verrattuna vuoteen 2021.
Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveyskyselyä on uudistettu. TerveysStartti-nimellä jatkossa kulkeva kysely otetaan valtakunnallisesti käyttöön vuoden 2022 alussa.
YTHS:n Opiskelukykypäivä 2021 -Yhteistyöllä enemmän -webinaari keräsi useita satoja osallistujia, ja sen teemat herättivät runsasta keskustelua. Voit nyt katsoa tallenteen tapahtumastamme.
YTHS on julkaissut oppaan opiskeluterveysneuvotteluun. Opiskeluterveysneuvottelu voidaan järjestää, jos opintojen edistymisessä on haasteita tai opiskelukyky on alentunut terveydellisen syyn vuoksi.
Kilpailu on osa Liikunta 2021-2021 -teemavuottamme, jonka tarkoituksena on kannustaa liikuntaan kaikissa korkeakouluissa.
Näet nyt entistä selkeämmässä muodossa, kuinka hoitoon pääsy on toteutunut YTHS:llä edellisten kuuden kuukauden aikana yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palveluissa.
Influenssarokotukset ovat käynnistymässä. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.
Tiiviissä osavuosikatsauksessa kerromme muutamin nostoin tapahtumista ja toiminnasta tänä vuonna.
SelfChatin mielenterveyspalvelujen linja palvelee opiskelijoita hoidontarpeen arvioinnissa ja palvelunohjauksessa arkisin klo 10.00-14.00.
Opiskelijoilla on nyt mahdollisuus tarkastella syömistottumuksiaan ja harjoitella säännöllistä ateriarytmiä verkossa toteutettavissa vertaistukiryhmissä. Rytmiä ruokailuun -ryhmien toiminta perustuu ohjattuun vertaistukeen, ja niissä hyödynnetään MealLogger-sovellusta.
Tulethan juttelemaan YTHS:läisten kanssa Hyvinvointiviikoilla- ja tapahtumissa, niin saat tietoa YTHS:n suunterveyden palveluista ja suunterveydestä.
YTHS:n ammattilaiset osallistuvat syksyn aikana ympäri Suomea korkeakoulujen hyvinvointitapahtumiin. Tulethan juttelemaan terveydenhuollon ammattilaistemme kanssa Hyvinvointiviikoilla.
Miten opiskelijoiden perustamasta YTHS:stä tuli tunnustettu osa kansallista terveydenhuoltojärjestelmää? Tähän kysymykseen historioitsija Tapani Kunttu ja pitkään YTHS:ssä ylilääkärinä toiminut Kristina Kunttu porautuvat laajassa historiateoksessaan YTHS – edelläkävijä.
Opiskelukykypäivä 2021 nostaa esiin opiskelukyvyn tärkeyden. Tutustu Yhteistyöllä enemmän -webinaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.
Selkä ja niska kuntoon kotikonstein -digiryhmä on suunnattu lievästi oireileville selkä- ja niskaoireisille opiskelijoille. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa 26.10 – 16.11. välisenä aikana.
Millaiset asiat edistävät opiskelukykyä ja mitä voidaan tehdä, jos opiskelukyky on uhattuna? Jos nämä aiheet kiinnostavat, varaa kalenteristasi aikaa yhden iltapäivän verran.
Lääketieteen, terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat saavat maksuttoman influenssarokotteen YTHS:ltä.
SelfChatiin on avattu uusi palvelulinja mielenterveyspalvelujen hoitoonohjaukseen. SelfChatin mielenterveys-linja palvelee hoidontarpeen arvioinnissa ja palveluohjauksessa arkisin klo 8.00-14.00.
Opiskelijoiden koronarokotukset, -testit ja -todistukset hoidetaan julkisella sektorilla eli kuntien toimesta.
Jos et pääse tulemaan varaamanasi aikana, siirrä tai peru aikasi mahdollisimman hyvissä ajoin. Näin vastaanottoaikasi vapautuu toiselle tarvitsevalle.
18.8. järjestetty webinaari tarjosi tuoretta tietoa liikkumisesta ja palautumisesta sekä niiden vaikutuksista opiskelukykyyn, hyvinvointiin ja terveyteen.
Turun yliopiston, Taideyliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijoiden 30.7.2021 jälkeen tekemät läsnäoloilmoitukset eivät välity YTHS:lle yliopistojen opintotietojärjestelmien vaihdoksien takia.
DI Hanna Kuikka aloitti YTHS:n talous- ja tietohallintojohtajana 2.8.2021.
YTHS:n palvelut ovat käytössäsi, kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, joka alkaa 1.8.2021.
Liiku ja palaudu -webinaari 18.8. 2021 klo 12.00−15.45 tarjoaa tuoretta tietoa liikkumisesta ja palautumisesta sekä niiden vaikutuksista opiskelukykyyn, hyvinvointiin ja terveyteen. Joko ilmoittauduit?
Tervetuloa korkeakouluopintojen pariin ja käyttämään opiskeluterveydenhuollon palveluita YTHS:ssä. Opintojesi aikana saat meiltä tukea hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyvissä asioissa.
Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi YTHS:lle keväällä 2021 valtionavustusta korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi.
Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi YTHS on avannut uuden chat-palvelun, MieliChatin.
Oletko asioinut meillä viime aikoina? YTHS on ottanut käyttöön tekstiviestipalautteet ja voit saada tekstiviestitse pyynnön palautteen antamiseksi asiointisi onnistumisesta.
KOTT-tutkimuksen ennakkotulosten mukaan korkeakouluopiskelijoista lähes puolet kokee, että opintojen vaatima työmäärä on lisääntynyt koronaepidemian aikana.
Neljässä pienryhmässä tuotettiin uusia avauksia ja konkreettisia ehdotuksia toiminnan kehittämiseen.
Sinulla on vuorokaudessa käytössäsi 24 tuntia aikaa. Miten käytät kehoasi näinä tunteina?
YTHS:n Liiku ja palaudu -webinaari 18.8. tarjoaa tietoa liikunnasta ja palautumisesta sekä niiden vaikutuksista opiskelukykyyn, hyvinvointiin ja terveyteen.
Tiesitkö, että sinun on mahdollista varata suunterveyden etäneuvonta perinteisen vastaanottokäynnin lisäksi?
YTHS palvelee opiskelijoita koko kesän. Mutta kesäkauden palvelutarjonta on mitoitettu kesäajan arvioidulle vähäisemmälle kysynnälle, ja hoidontarpeen arvioinnissa priorisoidaan kiireellistä hoitoa.
Kaikki palvelupisteemme ovat kiinni helatorstaina 13.5.2021.
YTHS:n vuosikatsaus kertoo, miten edistyimme keskeisten tavoitteidemme saavuttamisessa haastavan ja historiallisen vuoden aikana.
SelfChat avautuu maanantaina 3.5. ja käytössäsi on jälleen kaksi asiointikanavaa.
Vappuaattona perjantaina 30.4.2021 kaikki YTHS:n palvelupisteet sulkevat ovensa klo 12.30.
Stressaatko vatsasi kautta, tai kärsitkö usein röyhtäilystä, ilmavaivoista ja närästyksestä? Webinaari ja vertaistukiryhmä tarjoavat nyt tukea vatsavaivoihin.
On normaalia kokea huolta ja ahdistusta varsinkin koronapandemian kaltaisessa poikkeustilanteessa. Mitä voit tehdä näille tuntemuksille?
“Yksittäisen opiskelijan ja koko opiskelijaväestön terveyttä ja opiskelukykyä edistetään yhdessä ja opiskeluyhteisötyöllä”, toteavat YTHS:n Tommi Väyrynen ja Priska Pennanen kirjoituksessaan.
YTHS:n opiskeluyhteisötyön kaverihankkeesta tuli osa Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston tarjontaa. Jos opiskelet Tampereella ja olet vailla kaveria, lähde mukaan SPR:n kaveritoimintaan.
Huhtikuusta eteenpäin puhelinpalvelun palveluajat laajenevat asteittain.
Kokosimme hyvinvointiasi varten vinkkejä, joiden avulla korona-arkesi helpottuu. Vinkit liittyvät mielen hyvinvointiin, ergonomiaan ja liikuntaan.
Sattuuko alaselkään, kolottaako polvea? Ei hätää, sillä YTHS on viime lokakuussa virallisesti lanseerannut fysioterapeuttien suoravastaanotot – ja ne toimivat erinomaisesti.
Kiirastorstaina 1.4.2021 YTHS:n palvelupisteet ovat avoinna klo 8.00–12.30 ja hoidontarpeen arviointi on auki klo 8.00‒12.00. Kaikki palvelupisteemme ovat kiinni pääsiäisenä 2.–5.4.2021.
Mielen hyvinvoinnin näkökulmasta riittävä liikkuminen auttaa meitä jaksamaan paremmin, se voi viedä huomion pois kielteisistä ajatuksista, ja se voi olla yksi hyvä tapa luoda ja ylläpitää ihmissuhteita.
Liikunnalla voidaan ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä. Liikunta on toimiva ja tärkeä keino stressin laukaisuun ja energian tankkaamiseen.
YTHS järjestää Hyvät käytännöt jakoon – yhteisöllisyydellä on väliä! -webinaarin tiistaina 13.4.2021. Se tarjoaa työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen opiskeluyhteisöissä.
Tiesitkö, että jo istumasta ylös nouseminen on terveyttä edistävää? Käy tutustumassa 10 faktaan arkiliikunnan hyödyistä!
YTHS tarjoaa keskusteluapua arkisin klo 10-12 puh 046 710 6132.
YTHS:n terveyden edistämisen valtakunnallinen liikuntateema sai 17. maaliskuuta 2021 mahtavan startin Lähdetään liikkeelle -webinaarissa, jota seurasi noin 330 osallistujaa ympäri Suomea!
Opiskeletko pääosin etänä yksin, seurana vain läppäri? Kaipaisitko vinkkejä siihen, miten voisit lisätä liikuntaa arjen askareiden keskellä? Ota talteen YTHS-viikon 5 + 2 vinkkiä ja faktaa liikkumisesta!
Haluatko aloittaa matkasi kohti pysyvää painonhallintaa? Jos aihe kiinnostaa, tule mukaan vertaistukiryhmään ja webinaariin 15.3. klo 14.00.
YTHS:n mielenterveys- ja opiskeluyhteisötyön johtavaksi ylilääkäriksi on nimitetty Tommi Väyrynen.
Yhteensä 2798 kiitosta, moitetta ja kehitysvinkkiä. Sen verran saimme asiakaspalautetta yths.fi -sivujen (1088) ja palvelupisteissä sijaitsevien asiakaspalautelaitteiden (1710) kautta vuonna 2020.
Kutsumme kaikki kevätlukukaudella 2021 aloittaneet ensimmäisen vuoden opiskelijat vastaamaan sähköiseen terveyskyselyyn. Ota hyvä startti yhteiselle matkallemme vastaamalla terveyskyselyyn Selfissä.
Lounastatko yksin näytön äärellä? Pyörivätkö ajatuksesi stressirataa, onko olosi kuormittunut ja keskittymisesi herpaantuu? Puolen tunnin Lounas drop-in:ssä opit olemaan enemmän läsnä lounaallasi.
Valtakunnallinen Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa kattavaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista. KOTT-tutkimuksen tuottaman tiedon avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluja.
YTHS on kutsunut koolle opiskelijaraadin, jonka tavoitteena on tuoda opiskelijan ääni mukaan toimintaan ja kehittämiseen. Raadin toiminta käynnistyi 18.2.2021.
YTHS:n terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2021-2022 on liikunta. Kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan 17.3.2021 järjestettävään Lähdetään liikkeelle -webinaariin, joka on lähtölaukaus teemavuosille. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!
Viikolla 6 vietetään Suomessa ksylitoliviikkoa jo 17. kertaa. Ksylitoli ja suunterveys näkyvät viikon kunniaksi yths.fi-sivulla ja sosiaalisessa mediassa.
Reseptivihko on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, ja siihen on koottu yhteensä 21 suosikkireseptiä opiskelijoilta opiskelijoille.
“Ystävät ja läheiset ihmiset elämän varrella ovat tärkeitä, vaikka heidän roolinsa muuttuukin usein elämän eri vaiheissa”, kirjoittaa YTHS:n psykologi Priska Pennanen.
Oletko pohtinut, mitä on hyvä syöminen? Jos aihe kiinnostaa, tule mukaan vertaistukiryhmään ja webinaariin 1.2. klo 15.00.
Onko arkirytmisi hukassa jatkuvan etäilyn takia? Kaipaatko apua etäarjen sujuvoittamiseen? Lounaswebinaarisarja antaa sinulle selviytymisvinkit etäilyyn.
Tämänhetkisen tiedon mukaan rokotukset hoidetaan julkisella sektorilla eli kuntien toimesta.